جایگاه و اهمیت کوچینگ کسب و کار در توسعه بیزینس
مدیریت یک بیزینس گاهی میتواند ترسناک و سخت به نظر برسد، خصوصاً زمانی که شما در تمام مراحل تنها باشید و نتوانید از کسی برای تصمیمات بزرگ کمک بگیرید. کوچینگ کسب و کار در چنین شرایطی یک نور بزرگ برای روشن کردن تمام فضای کاری شما است. واقعیت این است که یک مدیر یا کارآفرین اغلب نمیتواند با کارمندان سطوح پایینتر برای توسعه کسب و کار خود مشورت کند، اما به کمک بیزینس کوچینگ قادر خواهد بود بهترین استراتژی را برای توسعه کسب و کار خود به کار ببندد. اگر یک کارآفرین یا صاحب بیزینس هستید و رشد و پیشرفت کسب و کارتان را در اولویت قرار دادهاید، حتماً تا پایان این مطلب همراه ما بمانید.
اولین سؤال: کوچینگ کسب و کار چیست؟
پیش از هر چیز لازم است بدانیم بیزینس کوچینگ دقیقاً به چه معنا است و چرا تا این اندازه، در پیشرفت یک کسب و کار تأثیر دارد. کوچینگ کسب و کار رابطه میان یک کارآفرین یا مدیر و یک مربی باتجربه کسب و کار است، که به رشد همه جانبه صاحبان بیزینس کمک میکند. در واقع یک کوچ یا مربی کسب و کار کمک میکند تا چشم اندازی روشن از آینده بیزینستان را، با توجه به اهداف و ارزشهای خود، طراحی و ترسیم کنید. توسعه استراتژیک یک کسب و کار برای رسیدن به موفقیت بیشتر، هدف و برنامه اصلی کوچینگ است.
مربیان کسب و کار چه افرادی هستند؟
اشخاصی که مسئولیت کوچینگ کسب و کار را بر عهده میگیرند اغلب خود مدیران یا کارآفرینانی مجرب و باتجربه هستند که توانستهاند کسب و کارهای موفق بسیاری را پیش ببرند یا در رشد آنها سهیم باشند. این افراد با استفاده از تجارب قبلی خود و با مهارتهای مهمی مانند خوب گوش دادن و پرسیدن سؤالات هوشمندانه، به مدیران برای رشد کسب و کارشان کمک میکنند. این افراد همواره چراغ سه سؤال اساسی را در در ذهن مدیران روشن نگه میدارند:
- در حال حاضر کسب و کار شما در چه موقعیتی قرار دارد؟
- قرار است به چه موقعیتی برسد؟
- چگونه میتوان این فاصله و شکاف را پر کرد؟
کوچینگ کسب و کار در واقع برای پیدا کردن پاسخ این سه سؤال وارد میدان میشود، اما نه به طور مستقیم، بلکه مدیران را وا میدارد تا با رسیدن به درک بهتر نسبت به خود و اهدافشان، بهترین پاسخها را پیدا کنند.
مزایای بهرهگیری از بیزینس کوچینگ چیست؟
از جمله مزیتهایی که میتوان برای کوچینگ کسب و کار برشمرد عبارتند از:
- استفاده از شجاعت و کنجکاوی یک کوچ باتجربه
- بهره گرفتن از یک همکاری قابل اعتماد
- آموختن ماهیگیری به جای گرفتن ماهی (تمرکز بر رسیدن به استقلال و توانمندسازی مدیران)
کوچینگ کسب و کار دقیقاً برای شما چکار میکند؟
اگر بخواهید بدانید یک مربی کسب و کار، از طریق کوچینگ چه کاری برای شما و کسب و کارتان انجام میدهد، میتوانید موارد زیر را دنبال کنید:
- ترسیم یک مسیر مشخص برای رشد و پیشرفت
گاهی تنها لازم است یک فرد باتجربه و مورد اعتماد، از بیرون به کسب و کار شما نگاه کند تا آنچه را برای رشد نیاز دارید، به شما نشان دهد. کوچینگ کسب و کار با در نظر گرفتن این نگاه، مسیری روشن از جایی که هم اکنون قرار دارید، به جایی که قرار است برسید، طراحی میکند و شما را ملزم به قرار گرفتن در این مسیر میکند.
- کشف ارزشها و چشم انداز اصلی
بسیاری از مدیران جدید نمیتوانند اهداف و ارزشهای کاری خود را به روشنی بیان کنند. کوچینگ ابزاری است برای شفاف سازی این ارزشها و همسو کردن آنها با روند رشد و حرکت مجموعه.
- اختصاصی سازی مسیر و آموزههای لازم
شما هر چقدر که درباره پیشینه کارآفرینان موفق، ارزشها و مسیر آنها مطالعه کنید نمیتوانید آموزههای خود را عیناً در کسب و کار شخصیتان پیاده سازی کنید. کوچینگ کسب و کار این آموزهها و توصیهها را به شکلی که تنها برای بیزینس شما مناسب و کارآمد باشد، در اختیارتان قرار میدهد.
- ایجاد یک فضای امن برای رشد و شکست
کوچینگ فضایی را ایجاد میکند تا مدیران کسب و کار بتوانند بدون ترس، از ایدههای خود برای تبدیل شدن به یک مدیر بهتر و داشتن کسب و کاری موفقتر صحبت کنند و آنها را به کار بگیرند. آنها میدانند در این مسیر میتوانند روی حمایت کوچ حساب کنند.
کوچینگ کسب و کار، یک روش هوشمندانه برای رسیدن به بهترین استراتژی موفقیت است. با این حساب اگر صاحب یک بیزینس و مدیر اجرایی یک پروژه هستید، پیشنهاد میکنیم کمک گرفتن از یک کوچ حرفهای را در صدر لیست نیازهای شرکت خود قرار دهید. به این ترتیب میتوانید در مدتی کوتاه، مسیری طولانی را با حمایت یک فرد باتجربه، طی نمایید.
درباره بهاره ثاقب
در حال حاضر علاوه بر مشاوره و کوچینگ کسب و کار، در حوزه کوچینگ رشد (فردی – سازمانی) شامل: کوچینگ مسیر رشد فردی، کوچینگ طراحی خدمات و تجربه مشتری، کوچینگ مدیران/ کوچینگ رهبری و کوچینگ منابع انسانی فعال هستم و آنها را بسیار اثربخش میدانم.
نوشته های بیشتر از بهاره ثاقب
دیدگاهتان را بنویسید